Online boekhoudpakketten

Het grote voordeel van online boekhouden

Het grote voordeel van online boekhoudpakketten ten opzichte van de traditionele desktop installaties is dat je overal en altijd bij jouw administratie kunt. Ook maakt online boekhouden samenwerken met een boekhouder of accountant op afstand mogelijk. Verder worden bij goede online boekhoudpakketten automatische back-ups gemaakt van de data in jouw administraties. Daarnaast beschik je altijd automatisch over de laatste versie van de software. Je hoeft je dus niet meer druk te maken over updates en nieuwe versies. Verder wordt ook de veiligheid gewaarborgd door alle gegevens versleuteld te verzenden en te bewaren. Je hebt dus de zekerheid dat jouw gegevens veilig zijn opgeslagen in de cloud!

Wij werken met e-boekhouden.nl en Exact Online

Wij werken hoofdzakelijk met e-boekhouden.nl en Exact Online. Beide pakketten bieden alle noodzakelijke functionaliteit die je maar kunt wensen. Zo is er een pakket voor zowel de kleine zelfstandige zonder personeel tot de grotere ondernemingen met honderden werknemers en klanten.

Wij werken volledig in de cloud (online) 

Het online regelen van de boekhouding heeft dus grote voordelen. Omdat het hierdoor mogelijk wordt om efficiënter te werken, kunnen we de kosten laag houden. Ook is het papieren archief hiermee verleden tijd. Vroeger moest je de complete administratie van de afgelopen 7 boekjaren bewaren. Dit kan een enorme administratieve last worden en bovendien kan het behoorlijk veel archiefruimte in beslag gaan nemen. Gedurende de tijd dat het archief bewaard wordt loop je altijd het risico op brand of waterschade waardoor alle bewijslast verloren kan gaan.

Doordat wij volledig in de cloud werken leggen we meteen een digitaal archief voor je aan dat je in principe zo lang kunt bewaren als je zelf wilt. Deze gegevens staan veilig opgeslagen in met SSL versleutelde databases van Strato, Google en Microsoft. De data wordt altijd op meerdere (geheime) locaties opgeslagen, waardoor jouw gegevens altijd beschikbaar zijn.

Betrouwbaarheid en keurmerken

Voor een online boekhoudpakket is het van belang dat het aan alle veiligheidsnormen voldoet die je ervan mag verwachten. Zowel e-boekhouden.nl als Exact Online beschikken over een keurmerk. Lees meer hierover op de onderstaande pagina’s.

e-boekhouden.nl beschikt over onderstaand keurmerk:

Keurmerk online boekhoudpakketten

Exact Online beschikt over de volgende keurmerken:

Keurmerk online boekhoudpakketten
Keurmerk online boekhoudpakketten

De boekhouding in eigen beheer of liever alles uitbesteden

Je hebt bij de keuze om op verschillende manieren met ons samen te werken. Zo kan je voor de volgende mogelijkheden kiezen:

  1. Het boekhoudpakket in eigen beheer nemen;  
    Met een administratie in eigen beheer heb je zelf de beschikking over alle functionaliteiten binnen jouw abonnement. Je geeft De ZZP Administratie vervolgens toegang tot jouw administratie waardoor we mee kunnen kijken en mutaties verwerken.
  1. Het boekhoudpakket in beheer bij De ZZP Administratie;
    In dit geval maken wij een administratie voor jou aan binnen ons eigen account van de boekhoudsoftware. Indien gewenst geven we jou een klanten login en de noodzakelijke rechten om bijvoorbeeld verkoopfacturen in te kunnen boeken en financiële overzichten te bekijken.   

Prijzen van de boekhoudpakketten

Er zit een groot verschil tussen de twee pakketten, waarbij we met overtuiging kunnen zeggen dat e-boekhouden.nl een zeer compleet pakket aanbiedt tegen de meest voordelige tarieven!

De kosten van e-boekhouden.nl

Als startende ondernemer kun je de eerste 15 maanden (gerekend vanaf de inschrijving bij de KvK) zelfs gratis beginnen met je boekhouding in e-boekhouden.nl! Na die periode kun je zelf beslissen of je verder wilt met e-boekhouden.nl en welk abonnement het best bij je past. Onderstaand overzicht geeft een beeld van wat de kosten zijn van het pakket.

Prijzen e-boekhouden.nl

Bij e-boekhouden.nl heb je de keuze om alleen de boekhoudmodule af te nemen. De facturatiemodule is dus optioneel, maar voor ondernemers die regelmatig factureren en veel klanten bedienen is de facturatiemodule wel aan te raden. Kijk op de site van e-boekhouden.nl voor alle functionaliteiten van de verschillende modules.

Overige kenmerken van e-boekhouden.nl (van toepassing op alle pakketten):
– Gratis accountantstoegang en gratis extra gebruikers
– Gratis helpdesk en duidelijke handleidingen
– Geen beperkingen of verplichtingen
– Geen jaarcontract, maandelijks opzegbaar
– Scan&Herken voor max. €0,25 p/s (min. €0,09 p/s)

Kleinere ondernemers zijn voordeliger uit als ze kiezen voor het ZZP/Mini pakket. Dit is echter beperkt tot 240 mutaties en 120 verkoopfacturen per jaar. Is jouw onderneming groter, dan is het wellicht interessant om de administratie via De ZZP Administratie te laten lopen. Wij maken dan een administratie voor jou aan en zullen in overleg met jou kijken welke toegangsrechten voor jou noodzakelijk zijn. De kostprijs voor het houden van jouw administratie zullen we doorberekenen op jouw factuur.

De kosten van Exact Online

Bij Exact Online begint het goedkoopste pakket vanaf €39 per maand (excl. BTW). Daarvoor krijg je dan slechts de basis boekhouding tot je beschikking. Je kan hiermee dus niet gebruikmaken van alle koppelingen en mogelijkheden die je juist verwacht van een online boekhoudpakket. Om optimaal van alle online functionaliteiten gebruik te kunnen maken moet je minimaal kiezen voor een Plus abonnement. Onderstaand overzicht geeft een beeld van de tarieven voor Exact Online.

Prijzen Exact Online

De modules “Salarisadministratie” en “Scan en herken” zijn optioneel, net als een heleboel andere functionaliteiten. Exact Online begint dus bij €39 maar kan oplopen tot boven de €134 per maand als je meer functionaliteit vereist. Bekijk de website van Exact Online voor meer informatie over de prijzen en functionaliteit van de verschillende pakketten.

Het mag duidelijk zijn dat het gebruik van Exact Online aanzienlijk meer kost dan e-boekhouden.nl. Wil je toch graag met Exact Online werken en De ZZP Administratie als boekhouder koppelen aan jouw administratie, dan rekenen wij daar €6,00 p/m (excl. BTW) per administratie voor. Deze kosten berekenen we door op jouw factuur.

Koppelingen met andere systemen

Zowel e-boekhouden als Exact Online bieden diverse koppelingen met andere systemen (zoals automatisch importeren van bankafschriften, webshops, salarisadministratie, etc.). Daarbij moet gezegd worden dat de koppelingen van e-boekhouden.nl meestal gratis zijn voor elk type abonnement.  

Bij Exact Online moet vaak minimaal een Plus abonnement worden afgesloten voordat je gebruik kunt maken van koppelingen. Deze koppelingen (zogenaamde add-ons) zijn vervolgens ook vaak weer betaalde services.  

Overstappen op e-boekhouden.nl (of Exact Online)

Heb je momenteel al een boekhouding in Exact (Online) of een ander boekhoudpakket. Dan is het ook mogelijk om over te stappen. Wij kunnen de overstap naar e-boekhouden (of Exact Online) eenvoudig voor je regelen.   

Blijf je toch liever bij jouw oude online boekhoudsysteem, dan kan het zijn dat we je niet van dienst kunnen zijn. Stuur ons in een persoonlijk bericht de naam van het systeem dat je gebruikt om te informeren of wij hier ook ondersteuning voor kunnen bieden.

Diensten
Offerte online boekhouden
Contact
Gesprek beginnen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
WhatsApp ons voor een snel antwoord op je vragen